Znany kucharz Marcin Budynek w Siedlisku Kruklin
2015-04-22 07:45:49(ost. akt: 2015-04-22 07:50:21)
Marcin Budynek, popularny kucharz, prowadzący m.in. program w TVP 1, gotował ostatnio w Siedlisku Kruklin koło Giżycka.
Jego wizyta związana była z nową kartą dań w miejscowej restauracji.
— Zostają dania, które tu były od początku, do których goście się przyzwyczaili – mówi Marcin Budynek. — Natomiast w weekendy będą pojawiały się całe udźce pieczone z koźlęciny, jagnięciny. W karcie dań koźlęcina będzie stale obecna, będzie daniem sztandarowym. To nas będzie wyróżniać. Koźlęcina to jedno z najczystszych, najlepszych, najbardziej delikatnych mięs. Trzeba tylko wybierać dobre kawałki mięsa, w dobrym wieku. Do tego odpowiednie składniki, właściwe marynaty i techniki pieczenia.
— Zostają dania, które tu były od początku, do których goście się przyzwyczaili – mówi Marcin Budynek. — Natomiast w weekendy będą pojawiały się całe udźce pieczone z koźlęciny, jagnięciny. W karcie dań koźlęcina będzie stale obecna, będzie daniem sztandarowym. To nas będzie wyróżniać. Koźlęcina to jedno z najczystszych, najlepszych, najbardziej delikatnych mięs. Trzeba tylko wybierać dobre kawałki mięsa, w dobrym wieku. Do tego odpowiednie składniki, właściwe marynaty i techniki pieczenia.
— Pokażemy kuchnię staropolską w nowoczesnym wydaniu — zapewnia Marcin Budynek. — Chcemy, żeby także kuchnia mazurska odżyła, a ludzie po przyjeździe tutaj nie szukali pizzy czy makaronów.
SK
Komentarze (2) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych
Zaloguj się lub wejdź przez
Homo sapiens #1719514 | 89.228.*.* 22 kwi 2015 17:53
Znany??? Pierwszy raz o nim słyszę.
Ocena komentarza: warty uwagi (1) odpowiedz na ten komentarz
obi #1719348 | 31.135.*.* 22 kwi 2015 14:16
Wszystko pięknie,tylko cena......
Ocena komentarza: warty uwagi (1) odpowiedz na ten komentarz pokaż odpowiedzi (1)