Spotkanie z Waldemarem Mierzwą

2020-07-29 20:20:41(ost. akt: 2020-07-29 20:25:25)

Autor zdjęcia: Arch. SWM

Stowarzyszenie Wspólnota Mazurska i Miejska Biblioteka Publiczna w Giżycku zapraszają na pierwsze po przerwie pandemicznej spotkanie autorskie w cyklu "Cztery pory roku z literaturą w Giżycku". Gościem spotkania będzie Waldemar Mierzwa, współautor książki: "Mazury na jeziorach i w kuchni".
Szczupak z sosem polskim, czyli „Mazury w kuchni”

Nowa książka Waldemara Mierzwy i Mirosława Gworka „Mazury na jeziorach i w kuchni” składa się z dwóch głównych części.
W pierwszej, „Na jeziorach”, Waldemar Mierzwa opowiada o tym, jak przejęliśmy jeziora w 1945 roku, jak na nich przez 75 lat gospodarzyliśmy i jakie są dzisiaj tego efekty.

W części drugiej, „W kuchni”, Mirosław Gworek, właściciel i szef kuchni „Gościńca” w Głodowie, zapoznaje nas z tajnikami przygotowań dań z ryb słodkowodnych i ujawnia 65 przepisów swojej kuchni.

Spotkanie odbędzie się 1 sierpnia o godz. 18. na statek OLIMPIA, port hotelu EUROPA (Giżycko, ul.Wojska Polskiego 37).

2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5