Cztery pory roku z literaturą i... gotowaniem

2019-03-14 09:40:55(ost. akt: 2019-03-14 09:46:04)
Joanna Jakubiuk

Joanna Jakubiuk

Autor zdjęcia: Arch. J.Jakubiuk

Stowarzyszenie Wspólnota Mazurska, Miejska Biblioteka Publiczna i restauracja Puzzle Smaku zapraszają na kolejne wydarzenie z cyklu "Cztery pory roku z literaturą". Będzie to trochę inne spotkanie - z gotowaniem i pokazem kulinarnym. Gościem będzie Joanna Jakubiuk, autorka książki „Ziemniak. Wszystko czego nie wiecie o ziemniakach i 60 genialnych przepisów”.
Joanna Jakubiuk - podlasianka, szefowa kuchni, aktywistka kulinarna. Wytropi najlepsze produkty regionalne nawet w najdalszych zakątkach kraju. Gotuje, wałkuje, lepi, kroi i miesza w garnkach codziennie, zawodowo i prywatnie.

Niezłomna propagatorka smaków tradycyjnej polskiej kuchni regionalnej. Laureatka kilka konkursów kulinarnych w tym najbardziej dla niej ważnych - Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów. Niekwestionowana mistrzyni w sztuce pierogarstwa.

O sobie mówi niewiele, zdecydowanie woli wspólne gotowanie, jedzenie i kuchenne medytacje przy lepieniu pierogów. Zbiera książki kucharskie i.. .wałki do ciasta.
W 2018 roku wydała swoją pierwsza książkę kucharska :
„ZIEMNIAK. Wszystko czego nie wiecie o ziemniakach i 60 genialnych przepisów”.

Restauracja PUZZLE SMAKU
Giżycko, Pasaż Portowy 11
20 marca 2019, godz. 17.00




2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5