Rozstrzygnięto konkurs kulinarny w ZSZ w Giżycku
2018-02-28 15:06:37(ost. akt: 2018-02-28 15:12:15)
Jedenaście dwuosobowych zespołów wystartowało w tegorocznej edycji „Konkursu Kulinarnego o Tytuł Mistrza Szkolnej Patelni” w Zespole Szkół Zawodowych w Giżycku. Zwyciężyli: Kacper Sawoń i Hubert Ekstowicz.
Szkolny konkurs nabrał charakteru międzynarodowego dzięki uczestnictwu dwójki uczniów z jednej ze szkół na Litwie. Zagraniczni goście zostali sklasyfikowani na trzecim miejscu wśród jedenastu par biorących udział w rywalizacji. Najwyższe oceny jury pod przewodnictwem szefa kuchni z giżyckiego Hotelu St. Bruno, zebrała potrawa przygotowana przez Kacpra Sawonia i Huberta Ekstowicza, uczniów kl. III T. Zwycięskie danie to „Pierś z kaczki z czekoladą, plackami ziemniaczanymi i frużeliną”.
Wśród gości oceniających potrawy obecna była wicemarszałek Warmii i Mazur Sylwia Jaskulska oraz starosta giżycki Wacław Strażewicz.
GG
Wśród gości oceniających potrawy obecna była wicemarszałek Warmii i Mazur Sylwia Jaskulska oraz starosta giżycki Wacław Strażewicz.
GG
Komentarze (2) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych
Zaloguj się lub wejdź przez
wwwwwwwwwww #2450397 | 94.254.*.* 28 lut 2018 15:53
jeżeli szefem kuchni jest ta sama osoba , która była w maju ub .roku to nie ma o czym mówić facet nie ma smaku, ani wyobrazni o gotowaniu, szczególnie dziczyzna była podana na surowo ohyda
Ocena komentarza: warty uwagi (1) odpowiedz na ten komentarz
Ryśka #2450394 | 164.127.*.* 28 lut 2018 15:49
to ja nie lubię!
Ocena komentarza: warty uwagi (2) odpowiedz na ten komentarz