O mazurskiej kuchni – czy taka istnieje?

2017-02-13 15:56:08(ost. akt: 2017-02-13 14:59:24)
Spotkanie poprowadzi Krzysztof Kossakowski

Spotkanie poprowadzi Krzysztof Kossakowski

Autor zdjęcia: Archiwum GG

Stowarzyszenie "Wspólnota Mazurska" zaprasza na kolejne spotkanie z cyklu „Od niemieckiego Loetzen do polskiego Giżycka”. Tym razem będzie o mazurskiej kuchni.
Organizatorzy mają nadzieję znaleźć odpowiedź na pytanie: czy można mówić o takim zjawisku jak „mazurska kuchnia”? Krzysztof Kossakowski, prezes „Wspólnoty Mazurskiej” zapowiada niespodzianki. Spotkanie odbędzie się 23 lutego o godzinie 18 w Hotelu Masovia przy ul. Dąbrowskiego w Giżycku.
Program spotkania:
Jan Sekta - Kuchnia mazurska do 1945 roku
Krzysztof Kossakowski - książki kucharskie o kuchni mazurskiej
Małgorzata Jankowska-Buttitta - Niezapomniana kuchnia Warmii i Mazur
Joanna Jakubiuk - elementy kuchni mazurskiej we współczesnych przepisach
Eulalia Paszkiewicz - biznes restauracyjny a kuchnia mazurska
Dyskusja
GG

2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5