Bachanalia 2016. Festiwal Wina Zamkowe Bachanalia 2016

2016-11-08 08:42:28(ost. akt: 2016-11-08 08:52:58)

Autor zdjęcia: Arch. GG

Z wielką przyjemnością informujemy, iż  w dniu 12 listopada 2016 roku po raz siódmy  Dziedziniec Zamku w Rynie będzie świadkiem niezwykłego wydarzenia – Festiwalu Wina. Hotel ZAMEK RYN**** wspólnie z producentami i dystrybutorami wina z całego świata  przygotuje prawdziwe ZAMKOWE BACHANALIA. Festiwal  po raz kolejny odbędzie się w niezwykłym Hotelu ZAMEK RYN****.
To wyjątkowe w skali światowej miejsce, położone w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich,  oferuje swoim Gościom 167 stylowych pokoi, wielokrotnie nagradzaną Restaurację Refektarz, Winiarnię, Zbrojownię z kręgielnią i kasynem oraz Salą Myśliwską, centrum konferencyjne, centrum rekreacji usytuowane w zamkowych podziemiach oraz klimatyczne  SPA Księżnej Anny.
Główną areną zbliżającego się wydarzenia będzie Zamkowy Dziedziniec.
W tym unikatowym miejscu o powierzchni 900 m2 odbywać się będą prezentacje, degustacje wina, nauka carvingu, live cooking oraz konkursy dla publiczności. Podczas wieczornej gali zostaną ogłoszone wyniki Konkursu Publiczności na Najlepsze Wino Festiwalu.

FORMUŁA FESTIWALU
ZAMKOWE BACHANALIA  to kolejna poważna impreza, organizowana z myślą o wielbicielach i znawcach kuchni i dobrych alkoholi. Siódma już edycja festiwalu będzie połączeniem degustacji win z  potrawami. Podczas Festiwalu Wina wykorzystujemy nasze doświadczenia i kontakty z przedstawicielami hoteli, restauracji z całego województwa warmińsko – mazurskiego, a także z Hotelami stowarzyszonymi w sieci Polish Prestige Hotels i Hoteli Historycznych Polska.
W ubiegłorocznym Festiwalu brało udział 30 wystawców  –  dystrybutorów win z całej Europy, producentów miodów, serów, oliw, octów a także wyposażenia hoteli i gastronomii.


Program:
Wstęp wolny:
10.00-17.00 Prezentacja produktów wystawców
10.00-17.00 Degustacje i szkolenia z zakresu win w zamkowej Winiarni - degustacje odbywają się co godzinę
11.00-13.00 Pokazy i nauka Carvingu
12.00-12.40 Warsztaty Cukiernicze - Daniel Zawalich/ Amber Room Warszawa - kula czekoladowa
13.00-14.00 Warsztaty Kulinarne z udziałem Jerzego Pasikowskiego.
14.00-16.00 Pokazy i nauka Carvingu
14.30-15.30 Wykład: Przygotowanie do pracy w zawodzie kucharz (praktyczne wskazówki dla przyszłych kucharzy) - Agnieszka Opłatkowska i Krzysztof Szulborski
15.30-16.10 Warsztaty Kulinarne - Robert Skubisz - Szef Kuchni Roku 2016 w konkursie Poland 100 Best Restaurants / Amber Room Warszawa - cielęcina sous-vide z salsefią
Warsztaty o godz. 12.00 i 15.30 oraz wykład o godz. 14.30 zostaną przeprowadzone przez srebrnych medalistów Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie 2016
oraz Stowarzyszenie Kucharzy Polskich.
Wstęp płatny:
20.00 GALA DINNER – program artystyczny z występem zespołu tanecznego, fotobudką i muzyką na żywo - zespół SWEET COMBO,program artystyczny Jurija Mokriszczewa- śmiechoterapia.
22.00 OFICJALNE ZAKOŃCZENIE FESTIWALU - wręczenie Pierścieni Komtura za najlepsze trzy wina Festiwalu
ok. 02.00 Zakończenie Gali
Dla Gości, którzy nie wykupili pakietu "Bachanalia", cena za udział w GALI - oficjalnym zakończeniu Festiwalu wynosi 150 PLN / Osoba (w cenie kolacja, napoje bezalkoholowe, degustacja win, program artystyczny).

Zadaszony Dziedziniec Hotelu ZAMEK RYN****
12 listopada 2016
w godz. 10.00 – 17.00 - wstęp wolny


2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5