Ciasto jogurtowe z malinami
2016-09-16 12:54:21(ost. akt: 2016-09-16 12:59:37)
Sezon na maliny jeszcze trwa, więc proponujemy łatwe w przygotowaniu i pyszne ciasto.
Składniki:
25 dag kruchych ciastek
15 dag masła
1 litr jogurtu naturalnego
2 serki homogenizowane (naturalne albo waniliowe)
1/2 szklanki cukru pudru
4 galaretki cytrynowe
2 galaretki malinowe
2,5 szklanki malin
25 dag kruchych ciastek
15 dag masła
1 litr jogurtu naturalnego
2 serki homogenizowane (naturalne albo waniliowe)
1/2 szklanki cukru pudru
4 galaretki cytrynowe
2 galaretki malinowe
2,5 szklanki malin
Sposób przygotowania
Ciastka włóż do miski i pokrusz tłuczkiem na drobne kawałki. Masło rozpuść i dodaj do ciastek, wymieszaj. Dno formy o wymiarach 20 na 30 cm wyłóż masą ciasteczkową i ugnieć. Wstaw do lodówki do stężenia. Jogurt przelej do miski, dodaj serek, cukier puder i miksuj. Galaretki cytrynowe rozpuść w 400 ml wrzącej wody, wymieszaj, schłodź i dodaj do jogurtu – dokładnie zmiksuj. Dodaj maliny i delikatnie wymieszaj. Masę jogurtową wylej na schłodzone ciastka i zostaw do zastygnięcia na 3–4 godz.
Galaretki malinowe rozpuść w 800 ml wrzącej wody. Przestudź i chłodne wylej na jogurtowiec. Zostaw do zastygnięcia. Smacznego :)
Ciastka włóż do miski i pokrusz tłuczkiem na drobne kawałki. Masło rozpuść i dodaj do ciastek, wymieszaj. Dno formy o wymiarach 20 na 30 cm wyłóż masą ciasteczkową i ugnieć. Wstaw do lodówki do stężenia. Jogurt przelej do miski, dodaj serek, cukier puder i miksuj. Galaretki cytrynowe rozpuść w 400 ml wrzącej wody, wymieszaj, schłodź i dodaj do jogurtu – dokładnie zmiksuj. Dodaj maliny i delikatnie wymieszaj. Masę jogurtową wylej na schłodzone ciastka i zostaw do zastygnięcia na 3–4 godz.
Galaretki malinowe rozpuść w 800 ml wrzącej wody. Przestudź i chłodne wylej na jogurtowiec. Zostaw do zastygnięcia. Smacznego :)
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez