Brokuły z fetą i sosem czosnkowym
2015-10-01 11:35:49(ost. akt: 2015-10-01 11:37:50)
Brokuły, czosnek, ziarna słonecznika - w sam raz na jesienną sałatkę.
Składniki:
- 500 g brokułów;
- 200 g sera typu feta;
- 5 łyżek stołowych nasion słonecznika;
- 1/2 szkl. jogurtu naturalnego;
- 2 ząbki czosnku;
- łyżka musztardy;
- sól i pieprz.
- 200 g sera typu feta;
- 5 łyżek stołowych nasion słonecznika;
- 1/2 szkl. jogurtu naturalnego;
- 2 ząbki czosnku;
- łyżka musztardy;
- sól i pieprz.
Brokuły gotujemy w osolonej wodzie. Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni. Ugotowane warzywa odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Gdy brokuły ostygną, dodajemy pokrojony w kostkę ser typu feta. Sałatkę podajemy polaną sosem przygotowanym z jogurtu wymieszanego z musztardą i rozgniecionymi ząbkami czosnku. Całość przyprawiamy solą oraz pieprzem i posypujemy prażonymi nasionami słonecznika.
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez